Gana dinero

lunes, 17 de marzo de 2014

Вратите и тяхната история

Вратите и тяхната история , най старите врати във целият свят

Здравейте отново скъпи приятели ..както винаги и този ден нашите коментари ще бъдат за теми свързани със вратите и тяхните стилове или модели за да сме по точни .

Надяваме се всичко това да ви бъде полезно и ще бъдем благодарни за вашите коментари и критикувания ако има такива … Разбирасе може да попитате каквото изкате ..консултациите са безплатни. Както сме казвали и преди ..темите са професионални и конкретни ..така че ако някой очква да говорим тук за коли ..просте ще си изгуби времето . Не заради нешто друго ами защото се занимаваме със продажбата на врати в цяла България и претендираме нашата доставка да е експресна в коята и точка да живеете …

Произхода на вратите
Най-ранните Интериорни врати  - Interiorni vrati са представени в картините по египетските гробници. Там те са изобразени като единични или двойни врати, всяка съставена от по едно парче дърво.

Врати експрес,Vrati Express,интериорни врати,Interiorni vrati,блиндирани врати,интериорни врати цени

В Египет, където климата е сух нямало опасност вратите да бъдат деформирани. Най-древните врати са направени от дървен материал (маслиново дърво) за храма на цар Соломон и са били изсечени и със златен обков. Освен маслиново дърво се използвали и бряст, кедър, дъб и кипарис. По-късно са били намерени врати с бронзов обков, което показва че това е бил универсален метод за защита на дървото. Докато на други места, като в Сирия където е имало недостиг на дървени материали, вратите са били направени от камък. Две бронзови врати от римския период се намират в базиликата на Латерански.

Врати експрес , Експресна доставка на врати във цяла България ,Interiorni vrati, интериорни врати ,Hай ниските цени в България на интериорни врати

3850 -годишният Canaanite порта е построена като част от укрепленията на Ашкелон .Най-старият сводеста врата в света , който се намира в Ашкелон ,

В Пантеона вратите са с подобна конструкция, но с по-тесни хоризонтални панели. Вратите в църквата „Рождество Христово” във Витлеем от 6-ти век са покрити с плочи от бронз. Тези от „Света София” в Константинопол от 8-ми век също са били изработени от бронз. Вратите и на много други катедрали и църкви са били изработени от същите материали, най-вероятно донесени от Константинопол. Най-прочутите врати се намират във „Сан Джовани Батист” - Флоренция, отново изработени от бронз, но повечето от тях са с фигури на птици и листа. Вратите са изработени от двама от най-прочутите скулптор Андреа Пизано и Гиберти (всепризнат майстор на бронзолеенето). Източната врата на Гиберти е изпълнена с барелефи и на нея са илюстрирани безброй фигури. Най-вероятно това са вратите на рая за които е говорил Микеланджело. Вратите на джамиите в Кайро са два вида. Едните са бронзови или железни с изрязани декоративни елементи, а другите са дървени създадени с преплетен дизайн. В периода на възраждането италианските врати са с доста опростен дизайн. Архитектите са обръщали по-голямо внимание на тяхната ефективност отколкото на начина по който изглеждат. Във Франция и Германия е точно обратното, вратите са богато украсени, със сложно издълбани мотиви и архитектурни елементи като колони. Това се наблюдава при вратите от периода на Луи XIV и Луи XV. Най-старата врата в Англия се намира в Уестминстърското Абатство и датира от 1050 година. През 17-ти век вратите са ги украсявани с богата дърворезба и издадени корнизи. Не е известно кога са измислени пантите при вратите, но това безспорно е довело до нови методи на укрепване на вратите и тяхното декориране, а именно с ковано желязо и безкрайни разновидности и дизайн.

Малки съветчета които могат да ви разрешат експресно вашите затруднения при изборът на врати .. на интериорни врати , екстериорни врати и не на последно място блиндирани врати ..

1 comentario:

  1. Starting ѡith the facе and neck, thesе procedures caո ցive you that үoung,
    fresh look ƅy tightening muscles, removing fat ɑnd wrinkles anԁ lifting the skin.
    Τhey act aftеr deep consideration, ɑre jovial, generous ɑnd
    charitable. ) Would I hɑve to stay bacқ іn the hospital ɑfter the surgery.



    Feel free tօ visit my web site ... Kinnkorrektur

    ResponderEliminar